Konferencja dot. branży spożywczej
Celem konferencji jest zachęcenie firm z szeroko rozumianej branży spożywczej, samorządów terytorialnych, szkół wyższych i instytucji otoczenia biznesu do współpracy w ramach sieci, która każdemu podmiotowi przyniesie wymierne korzyści.
Podczas konferencji zaprezentowane zostaną uwarunkowania rynkowe branży, najlepsze praktyki oraz potencjalni partnerzy dla sieci.
Przedstawione zostaną także założenie do projektu „Utworzenie sieci „Leszczyńskie smaki“ szansą wzrostu innowacyjności firm sektora spożywczego w południowo-zachodniej Wielkopolsce“, którego realizacja przewidziana jest w okresie 1.01.2011 -31.12.2013
Program konferencji
12:00 Otwarcie konferencji - Tomasz Malepszy, Prezydent Miasta Leszna
12:10 „Uwarunkowania funkcjonowania, najlepsze praktyki oraz proponowane organizacje partnerskie sieci „Leszczyńskie Smaki” – dr inż. Piotr Senkus, Adiunkt w Wydziale Ekonomiczno-Społecznym Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu
12:40 „Utworzenie sieci "Leszczyńskie smaki" szansą wzrostu innowacyjności firm sektora spożywczego w południowo- zachodniej Wielkopolsce” – dr inż. Alicja Szczepińska, Prezes Zarządu Leszczyńskiego Centrum Biznesu Sp. z o.o.
13:00 „Doświadczenia Klastra Poligraficzno-Reklamowego w Lesznie” - Cezary Główka, Prezes Zarządu Klastra Poligraficzno-Reklamowy w Lesznie
13:20 Dyskusja
Leszno. Rozwiń skrzydła / Leszno. Spread your wings