Jezierzycki nabiał z certyfikatami „Doceń polskie”
Smak, wygląd oraz stosunek jakości produktu do jego ceny - te czynniki bierze pod uwagę Loża Ekspertów przyznająca certyfikaty „Doceń polskie”. Artykuły spożywcze uczestniczące programie są oceniane w dziesięciopunktowej skali. Wyroby, które otrzymają wysokie noty zdobywają certyfikat, zaś produkty z maksymalną liczbą punktów są dodatkowo honorowane tytułem TOP PRODUKT. Warto podkreślić, że każdy z pięciu członków Loży wystawia oceny samodzielnie, nie konsultując się z pozostałymi specjalistami.
Przewodniczącym grona eksperckiego jest Mirek Drewniak, członek Fundacji Klubu Szefów Kuchni, autor przewodników kulinarnych i główny juror konkursu „BlogerChef” adresowanego do blogerów kulinarnych. Program „Doceń polskie” jest współorganizatorem tego pierwszego i jedynego w swoim rodzaju przedsięwzięcia skierowanego do blogerów.
W Loży Ekspertów zasiadają ponadto osoby zawodowo zajmujące się żywnością i technologią żywienia. Warto odnotować, że honorowy patronat nad programem, od samego początku jego funkcjonowania, sprawuje Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Podczas VII certyfikacji, która odbyła się 23 stycznia w Krakowie, eksperci nagrodzili certyfikatem programu m.in. dwa wyroby z oferty Mleczarni Jan Korbik. Godło „Doceń polskie” zdobyły „Jezierzycka krówka” twarożek pełnotłusty oraz Jezierzycki twaróg półtłusty. Dodajmy, że twaróg półtłusty otrzymał dodatkowo tytuł TOP PRODUKT.
Zdobycie tego prestiżowego certyfikatu to dla producenta potwierdzenie wysokiej jakości wyrobu i powód do dumy, gdyż Loża Ekspertów wyróżnia naprawdę wartościowe artykuły spożywcze. Znak „Doceń polskie” stanowi przy tym rekomendację dla konsumentów poszukujących sprawdzonych, polskich wyrobów.
Więcej informacji o programie można znaleźć na stronie internetowej przedsięwzięcia – www.DocenPolskie.pl.
* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.DocenPolskie.pl
Program „Doceń polskie” ma na celu promocję wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się eksperci, reprezentujący m.in. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Fundację Klubu Szefów Kuchni oraz Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP.